Разгледници

Пролетни разгледници

Пролетни разгледници
29 март, 07:54

Цветни полиња, раззеленети планини, надојдени реки, пеперутки.
Македонија во пролет, низ неколку пролетни разгледници.

Најубавите пештери во Македонија

Најубавите пештери во Македонија
21 март, 05:52

На ова мало парче земја природата формирала 346 пештери кои досега се пронајдени, иако некои податоци кажуваат дека ги има околу 500.

Македонски свадбарски носии

Македонски свадбарски носии
13 март, 06:27

Ткаените и везени носии се оценети како едни од најфините текстилни материјали кои ја отсликуваат не само индивидуалната креативност, туку и духот на македонската жена кој опстанал низ вековите.

Македонија низ боите на платното

Македонија низ боите на платното
20 февруари, 06:18

Душата на ова мало парче земја лежи во многуте талентирани уметници, во традиционалното, но и модерното, во сè она што се создавало и се создава со љубов.

Валандово

Валандово
19 февруари, 09:35
Валандово е мало гратче кое се наоѓа во југо источниот дел на нашата земја.  Патот кој води до Валандово е оној истиот кој треба да се помини, доколку се сака да се стигни до Дојран или до Струмица. 

НАЈПОПУЛАРНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

© 2019 MOJ PORTAL  All Rights Reserved.   изработено од Асидус