Репортажи

5-те најдобри македонски традиционални јадења

5-те најдобри македонски традиционални јадења
19 јуни, 00:07

Денес, дел од тајните рецепти на нашите супер бабички се заштитени како македонски брендови, а дел секогаш ќе останат најдоброто од македонското мени. Се прашувате кои 5 македонски јадења се на мојата порталовска листа?

 

Погоди што е...

Погоди што е...
13 јуни, 06:54

Македонското народно богатство изобилува со многубројни гатанки. Ако денес ние ги имаме вицевите, еве што имале нашите претци:

Интересни македонски зборови

Интересни македонски зборови
10 јуни, 07:05

Од вкупно 27-те дијалекти на македонскиот јазик издвојуваме неколку кои и тоа како ќе ве насмеат:

Потсетување на доајенот на македонската музика Никола Бадев

Потсетување на доајенот на македонската музика Никола Бадев
07 јуни, 08:06

Зад себе тој остави длабоки траги во ова парче земја, како човек со глас на славеј го обиколи целиот свет и ги разбуди и најдлабоките чувства на народот. 

Калин Камен - вистинска туристичка атракција

Калин Камен  - вистинска туристичка атракција
01 јуни, 07:01

Се сеќавате ли на Калин Камен кој во деветнаесеттиот век беше дом на голем број влашки семејства?


НАЈПОПУЛАРНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

© 2019 MOJ PORTAL  All Rights Reserved.   изработено од Асидус