Репортажи

Манастирот „Свети Јован Бигорски”

Манастирот „Свети Јован Бигорски”
09 мај, 12:12
Далеку од градската врева, високо во недопрените планински убавини, во прегратките на националниот пак Маврово, на падините на планината Бистра, веднаш над реката Радика во близина на селото Ростуше, на патот помеѓу градовите Гостивар и Дебар, се наоѓа манастирот „Свети Јован Бигорски” к

Куклица

Куклица
26 април, 18:00
Малото село Куклица се наоѓа во источниот дел на Македонија и претставува геолошки резерват во кој се најдени фосилни остатоци од дендро – флора. Според изгледот на камените остатоци и преданието како тие настанале, овој резерват е познат уште и како „Весела свадба” и е единствен

Куќата на Робевци – Охрид

Куќата на Робевци – Охрид
19 март, 07:11

Куќата на Робевци во Охрид се смета за еден од најрепрезентативните објекти на старата градска архитектурна во градот и во Македонија.

 

Китино Кале – Кичево

Китино Кале – Кичево
01 март, 07:25

Археолошкиот локалитет Китино Кале се наоѓа во центарот на градот Кичево.

Дупен Камен

Дупен Камен
30 јули, 12:30

Во битолско, над село Буково се наоѓа село Ореово. Селото е познато по Дупен Камен, голема карпа за која се верува дека има лековита моќ.


Прва « 2  3  4  5  6  » Последна 

НАЈПОПУЛАРНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

© 2019 MOJ PORTAL  All Rights Reserved.   изработено од Асидус