Статии

Големите едноставни мудрости на Далај Лама

Големите едноставни мудрости на Далај Лама
19 ноември, 00:06

Монахот Далај Лама кој ги поддржува Тибетанските монаси и се бори за нивните права, е еден од најмудрите живи духовни учители чии зборови зрачат со позитивност, едноставност и мудрост.

Магијата на Велигден

Магијата на Велигден
11 април, 00:04

Велигден е денот кога љубовта плати висока цена за надежта да стане реалност. Токму тоа е значењето на Велигден, големиот христијански празник, денот кој се слави во чест на воскресението на Исус како сведоштво дека надежта и љубовта сè уште постојат на овој свет.

Најубавите цитати од Стив Џобс

Најубавите цитати од Стив Џобс
27 април, 11:14

Еден од најголемите визионери и иноватори на современиот свет зад себе остави инспирација за милиони луѓе ширум светот.

Научив дека...

Научив дека...
21 јануари, 06:26

„Научив дека” е статија посветена на вистината, на нештата кои едноставно се такви какви што се, претставуваат неразделен дел од животот и нè учат како да бидеме подобри луѓе.

Убави пораки за Среќна Нова Година!

Убави пораки за Среќна Нова Година!
29 декември, 06:49

Доаѓа денот кој сите со нетрпение го очекуваме. Ден во кој сите сме во некаква брзаница бидејќи се подготвуваме за вечерниот дочек. 


Прва  «  1  2  3  4  5  » Последна

© 2024 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус