Статии

Бесценети нешта кои не се купуваат со пари

Бесценети нешта кои не се купуваат со пари
27 декември, 09:06
Дали парите се преценети или навистина се неопходни за нормален и среќен живот? Парите се потребни за многу нешта, без пари не можете да се нахраните, облечете, речиси сè околу нас е помалку или повеќе поврзано со пари, но за жал со парите ги поврзуваме и најважните нешта во животот.

Која е смислата на вашиот живот?

Која е смислата на вашиот живот?
01 ноември, 07:11
Секое човечко суштество е дојдено на овој свет со некоја цел, но не сите ја откриваат целта на своето постоење.        

Што можеме да научиме од децата?

Што можеме да научиме од децата?
03 септември, 11:49
За децата секој нов ден е нов почеток. Тие не размислуваат за нештата кои поминале, напротив, секој нов ден им е нова можност за игра, создавање нови пријателства, дружење, смеа... Кога и возрасните би размислувале на ваков начин и на секој нов ден би гледале како на нова шанса, животот би им бил мн

Големите мудрости на Лао Це

Големите мудрости на Лао Це
26 мај, 00:04

Лао Це е еден од најголемите древни кинески мудреци. Неговото име значи Стар учител, а Лао Це бил токму тоа, учител кој им го покажувал патот на оние кои сакале да научат како треба да се живее животот.

Неколку едноставни чекори до успехот и среќата

Неколку едноставни чекори до успехот и среќата
20 април, 00:05

Успехот е многу повеќе од стекнатото богатство и титула. Да живееш успешен живот значи да живееш исполнет живот, живот во кој преовладуваат вистинските вредности, малите големи нешта на кои со радост ќе се сеќаваш еден ден, живот вреден за живеење.


НА ДЕНЕШЕН ДЕН

11 август

11 август

Во 1999 година настанало потполно затемнување на Сонцето какво во Британија не било видено од 1927, а во Европа од 1990 година.

© 2022 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус