Статии

Мудроста на Буда – пат кон среќата

Мудроста на Буда – пат кон среќата
01 април, 00:03

Со самата ваша слободна волја да дознаете што се крие зад Мудроста на Буда – пат кон среќата, вие сте веќе на добар пат да станете достојни ученици кои еден ден ќе ја откријат смислата на животот.

Најубавите цитати од Ог Мандино

Најубавите цитати од Ог Мандино
19 март, 01:28

Зборовите кои следат нема да ви кажат ништо ново, нема да ви откријат некоја голема тајна, нити пак ќе разрешат некоја мистерија. Тоа се само зборови кои ако не ги разберете и не ја примените пораката која ја носат, нема да направат никаква промена во вашиот живот.

Денот кога бев среќен

Денот кога бев среќен
05 јануари, 00:57

Во мојата улица живееше човек на чие лице можеше да се забележи и среќа и тага.

Светот се збогува со Нелсон Мандела

Светот се збогува со Нелсон Мандела
06 декември, 12:03

Во 95 – та година од животот почина Нелсон Мандела, најголемиот борец за мир, човек кој го посвети својот живот на борбата за правда и еднаквост.

Треба да престанете да ...

Треба да престанете да ...
16 ноември, 00:01

Престанете да се инаетите - Инаетот ја блокира среќата.


НА ДЕНЕШЕН ДЕН

6 Јуни

6 Јуни

Во 1799 година, во Москва е роден познатиот руски поет и основач на модерната руска литература, Александар Сергеевич Пушкин.

© 2023 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус