Статии

Живот ...

Живот ...
10 ноември, 07:04

Додека се обидуваме да ги достигнеме, да ги фатиме и да ги поседуваме големите нешта во животот, не забележувајќи ги пропуштаме сите оние мали нешта, кои за разлика од нив, се многу позначајни и повредни.

Најубавите цитати од Пауло Коелјо

Најубавите цитати од Пауло Коелјо
08 ноември, 06:54

Пишаниот збор секогаш отвора нови видици, нè носи во еден нов свет каде нема граници и препреки, нè подучува и збогатува.

Моќни афирмации за исполнет живот

Моќни афирмации за исполнет живот
27 октомври, 05:53

Знаете ли колку малку е потребно за да го промените својот живот на подобро?  Колку и да изгледа невозможно, доколку имате верба и искрено верувате дека среќата ќе го најде патот до вас, тогаш сè е возможно.

Ова е ваш живот!

Ова е ваш живот!
26 октомври, 01:30

Ова е ваш живот. Правете ги работите кои ги сакате и правете ги нив почесто.

Замисли свет на...

Замисли свет на...
15 октомври, 04:09

Замисли свет на праведност. Свет во кој пред да го осудиш другиот најпрво ќе погледнеш длабоко во себе, пред да обвиниш ќе ја побараш причината за туѓите постапки.


НА ДЕНЕШЕН ДЕН

6 Јуни

6 Јуни

Во 1799 година, во Москва е роден познатиот руски поет и основач на модерната руска литература, Александар Сергеевич Пушкин.

© 2023 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус