Статии

Равенка на животот

Равенка на животот
30 јули, 07:00

Математиката има широка примена во секојдневниот живот. Кога пазарувате, кога размислувате, кога работите, кога штедите...
Но, ја знаете ли равенката на животот?

За што ќе жалиме пред крајот на животот

За што ќе жалиме пред крајот на животот
19 јули, 07:28

Еден од најзначајните написи кои произлегле од ова нејзино искуство е листата со 5-те работи за кои најчесто желеле луѓето кои се соочиле со смртта. Можеби уште поважни се нејзините кратки и јасни совети за тоа како да не ги повторите истите грешки.

Кога иронијата ја замени љубовта

Кога иронијата ја замени љубовта
17 јули, 07:01

На почетокот на светот, во срцето на луѓето имаше место за сите нешта, секое нешто си имаше свое точно определено место и луѓето никогаш не мораа да трагаат и бараат нови нешта.

Следете ги вашите соништа

Следете ги вашите соништа
08 јули, 11:29

Ако го изберете вистинскиот пат, онаму каде до вчера имало ѕидови, утре ќе наидете на отворени врати.

Колку е всушност силен човекот

Колку е всушност силен човекот
05 јули, 07:03

Животот е непредвидлив, дава и зема, нè доведува во ситуации кога нештата изгледаат безнадежни и се чини дека животот нè фрла на колена без можност да се подигнеме.


НА ДЕНЕШЕН ДЕН

18 Мај

18 Мај
Во 1872 година во селото Влахи, Мелничко, во Пиринска Македонија, денешна Бугарија, е роден Јане Сандански, еден од најистакнатите македонски револуционери, познат и почитуван војвода и одличен раково
© 2022 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус