Статии

На што ме научи животот

На што ме научи животот
05 јуни, 18:53

Колку и да се грижам, некои луѓе не се грижат за мене, но тоа не е причина да не бидам тука за нив кога им треба помош.

Среќата е избор

Среќата е избор
09 април, 06:02

Среќата е внатре во вас, таа е вашата вистинска природа и вистината за тоа кои сте. Побарајте ја, станете нејзин сопатник и споделете го благословот кој ќе ви го донесе.

Писмото на поглавицата Сиетл – ода за животот и за вредноста на Земјата

Писмото на поглавицата Сиетл – ода за животот и за вредноста на Земјата
14 март, 05:27

Секоја блескава борова игличка, секое зрно песок во речното корито, секоја магла во темнината на шумата, секоја ливада и секој треперлив инсект се свети во мислите и во животот на мојот народ.

Вистинска приказна која ќе ве научи многу нешта за бракот

Вистинска приказна која ќе ве научи многу нешта за бракот
21 февруари, 06:23

Оваа приказна е вистински пример за моќта на бракот, за тоа што значи да се биде човек и како треба да се однесуваме кон нашите најблиски, во добро и во лошо.

Уште еден прекрасен ден!

Уште еден прекрасен ден!
05 февруари, 06:56

Радувајте се. Заборавете за миг на проблемите, поздравете го раѓањето на новиот ден, подарете некому насмевка или убав збор, најдете радост во малите нешта кои ве опкружуваат.


НА ДЕНЕШЕН ДЕН

18 Мај

18 Мај
Во 1872 година во селото Влахи, Мелничко, во Пиринска Македонија, денешна Бугарија, е роден Јане Сандански, еден од најистакнатите македонски револуционери, познат и почитуван војвода и одличен раково
© 2022 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус