Убава наша

Вевчани – рајот под Јабланица

Вевчани – рајот под Јабланица
18 мај, 07:37

Недопрената природа, автентичниот амбиент, традиционалната храна, љубезноста на домаќините, сè е некако подредено на она што значи македонско, исконско, вековно.

Митрите од манастирот Свети Георгиј

 Митрите од манастирот Свети Георгиј
18 март, 08:53

Овие прекрасни дела на монахињите се едно од многуте сведоштва за нашата богата духовност и историја, за традицијата која се пренесува од учител на ученик, за трпеливоста и умешноста потребни да се создаде едно вакво духовно, но и уметничко дело.

Македонија низ најубавата филмска музика

Македонија низ најубавата филмска музика
09 март, 06:03

Почувствувајте ја душата на Македонија низ звуците на Кирил Џајковски.

Кожуф

Кожуф
12 јануари, 07:46

Природната планинска убавица Кожуф која се наоѓа на 40 км. од градот Гевгелија, плени со својата убавина и едноставност.

Македонија низ снежни разгледници

Македонија низ снежни разгледници
08 декември, 00:27

Белата покривка, крцкањето на снегот под нозете и танцот на снегулките се посебно уживање за љубителите на зимската идила.


Прва  «  1  2  3  4  5  » Последна

НА ДЕНЕШЕН ДЕН

14 април

14 април

На денешен ден се навршуваат 17 години од смртта на Видое Подгорец, еден од најплодните македонски писатели, поет, романсиер, патописец и раскажувач.

© 2024 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус