Убава наша

Македонија низ боите на платното

Македонија низ боите на платното
20 февруари, 06:18

Душата на ова мало парче земја лежи во многуте талентирани уметници, во традиционалното, но и модерното, во сè она што се создавало и се создава со љубов.

Валандово

Валандово
19 февруари, 09:35
Валандово е мало гратче кое се наоѓа во југо источниот дел на нашата земја.  Патот кој води до Валандово е оној истиот кој треба да се помини, доколку се сака да се стигни до Дојран или до Струмица. 

Вештачки езера во Македонија (2 дел)

Вештачки езера во Македонија (2 дел)
03 февруари, 07:06

Бројните вештачки езера на територијата на Македонија со својата убавина и прекрасната природа се вистинско место за одмор и рекреација. 

Дупен Камен

Дупен Камен
30 јули, 12:30

Во битолско, над село Буково се наоѓа село Ореово. Селото е познато по Дупен Камен, голема карпа за која се верува дека има лековита моќ.


Прва « 7  8  9  10  11  » Последна 

НА ДЕНЕШЕН ДЕН

7 Декември

7 Декември
Во 1914 година во Европа, започнала Првата светска војна, позната во историјата уште и како Големата војна и Војната на нациите. Во бојните полиња кои ги имало насекаде низ Европа, биле мобилизирани н
© 2022 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус