Убава наша

Дојран

Дојран
16 мај, 00:02
До Дојран се стигнува преку два магистрални патишта. Првиот е преку Валандово, при тоа поминувајќи низ селата Раброво, Собри, Чалакли, Дедели, Фурка, Ѓопчели и Црничани, села кои придонесуваат силно да се почувствува пулсот на животот на мештаните со сите нивни стари традиции и обичаи.  Вториот

Гордоста наша!

Гордоста наша!
26 март, 00:04

Одвреме навреме се појавува некоја личност која многу спонтано успева да го сплоти овој народ, личност која со своето однесување нè прави горди Македонци, ни мами насмевка и ни го отвора срцето.

Лесновските воденичарски пештери

Лесновските воденичарски пештери
19 март, 13:19
Селото Лесново кое е во склоп на општината Пробиштип, е надалеку познато село не само по неговата висока надморска височина од 890 метри, не само по неговиот чист планински воздух и пријатната умерено континентална планинска клима, не само по надалеку прочуениот и познат Лесновски манастир, туку и п

Охрида града

Охрида града
09 март, 00:03

Античкиот „Лихнидос” или денешен Охрид е најпознатата туристичка дестинација во нашата земја.

Битола, бабам, Битола

Битола, бабам, Битола
09 февруари, 11:09
Времето непрекинато тече како река која брзајќи сака да се влее во најблиското езеро. Беспомошни сме да го запреме! Не можеме ништо да направиме, освен да му се радуваме.

НА ДЕНЕШЕН ДЕН

8 Декември

8 Декември

Во 1980 година, поранешниот член на Битлси, Џон Ленон бил застрелан од непознат напаѓач.

© 2022 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус