Убава наша

Пелистер

Пелистер
13 јануари, 10:58
Оваа година зимата како да нe заборави. Снег никако да заврни, а сонцето како секој ден да грее сé посилно и посилно.

Смоларски водопад

Смоларски водопад
20 декември, 10:33

Над селото Смоларе, во општината Ново Село, Струмичко, на надморска висина од 630 метри, скриен длабоко во северните падини на планината Беласица, помеѓу столетните букови дрвја, во долниот тек на Смоларска река, се наоѓа Смоларскиот водопад.

Сте ги слушнале ли овие народни песни?

Сте ги слушнале ли овие народни песни?
07 декември, 00:28

Македонската ризница на народни песни и ора е богата и влече корени од пред стотици години. Од оваа ризница ве потсетуваме на пет песни кои во скоро време сигурно не сте ги слушнале.

Македонија низ традиционалните песни

 Македонија низ традиционалните песни
30 ноември, 06:17

Денешните разгледници од Македонија се посветени токму на нашата фолклорна музика, на песните кои се пеат на глас и се играат од срце, весело, безгрижно, со љубов и радост, токму онака како што само овој народ знае да се радува. 

Природни убавини на нашата земја

Природни убавини на нашата земја
23 ноември, 00:28
Македонија е земја со богата и долга традиција и историја.  Надалеку е позната и прочуена по своите природни убавини и реткости и поради тоа е посетувана  од туристи од скоро целиот свет.

© 2024 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус