Убава наша

Колешинскиот водопад – незаборавно доживување

Колешинскиот водопад – незаборавно доживување
07 септември, 06:43

Оние кои го посетиле прекрасниот Смоларски водопад сигурно наминале и до Колешинскиот, еден од најголемите и најубави водопади во нашата земја.

Кратово - градот на златото и мостовите

Кратово - градот на златото и мостовите
29 јули, 16:32

Еден од најстарите градови на Балканот кој се наоѓа токму во нашата држава е градот Кратово.

Нешта кои не сте ги знаеле за Македонија

Нешта кои не сте ги знаеле за Македонија
24 јули, 06:52
На повеќето страници испишани со факти за Македонија, покрај другото ќе наидете и на следното: „Македонците не ги користат тротоарите за пешаци, туку за паркирање”. За нас ништо чудно, но за светот ова е и повеќе од необичен и интересен податок.

Белото Езеро на Шара – чудо на природата

Белото Езеро на Шара – чудо на природата
19 јули, 06:33

Сместена во северозападниот дел на македонската земја, меѓу најголемите и највисоките планини во нејзините граници, Шар Планина крие извонредни природни богатства. Од десетиците планински глацијални езера ви го претставуваме бистрото Бело Езеро. 

Ајде да учиме ора

Ајде да учиме ора
14 јули, 07:24

Она без кое ни еден македонски собир не поминува се македонските народни ора. Од лесни и бавни до тешки и брзи, македонската нација е богата во секој поглед во својата култура. 


© 2024 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус