Убава наша

Македонската пеперутка

Македонската пеперутка
09 јули, 06:57

Ова е Македонија низ филиграните, пеперутките кои раскажуваат за духовноста, традицијата, умешноста и љубовта на нашите мајстори на филигранството.

Најубавите разгледници

Најубавите разгледници
07 јули, 07:00

Денешните разгледници се некои од најубавите делови од Македонија, сликани во моментите кога се капат во светлина.

Најубавите македонски свадбарски песни

Најубавите македонски свадбарски песни
04 јули, 15:11

Прекрасниот македонски мелос ќе ја расплаче невестата, ќе го развесели зетот и ќе го замисли кумот. 

Дебарски бањи Цапа – најлековити во Европа

Дебарски бањи Цапа – најлековити во Европа
28 јуни, 06:58

За лековитоста на водата сведочат и археолошките локалитети уште од Отоманската Империја, кои биле изградени на изворите на термо-минералната вода.

Манастир Зрзе

Манастир Зрзе
23 јуни, 00:01

Кога ќе го започнете патувањето низ микрорегионот Зрзе вие не сте само намерник кој бара да здивне од градската врева, туку станувате сведок на историското и вонисториското време. 


НА ДЕНЕШЕН ДЕН

14 април

14 април

На денешен ден се навршуваат 17 години од смртта на Видое Подгорец, еден од најплодните македонски писатели, поет, романсиер, патописец и раскажувач.

© 2024 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус