Убава наша

5-те најдобри македонски традиционални јадења

5-те најдобри македонски традиционални јадења
19 јуни, 00:07

Денес, дел од тајните рецепти на нашите супер бабички се заштитени како македонски брендови, а дел секогаш ќе останат најдоброто од македонското мени. Се прашувате кои 5 македонски јадења се на мојата порталовска листа?

 

Погоди што е...

Погоди што е...
13 јуни, 06:54

Македонското народно богатство изобилува со многубројни гатанки. Ако денес ние ги имаме вицевите, еве што имале нашите претци:

Интересни македонски зборови

Интересни македонски зборови
10 јуни, 07:05

Од вкупно 27-те дијалекти на македонскиот јазик издвојуваме неколку кои и тоа како ќе ве насмеат:

Потсетување на доајенот на македонската музика Никола Бадев

Потсетување на доајенот на македонската музика Никола Бадев
07 јуни, 08:06

Зад себе тој остави длабоки траги во ова парче земја, како човек со глас на славеј го обиколи целиот свет и ги разбуди и најдлабоките чувства на народот. 

Калин Камен - вистинска туристичка атракција

Калин Камен  - вистинска туристичка атракција
01 јуни, 07:01

Се сеќавате ли на Калин Камен кој во деветнаесеттиот век беше дом на голем број влашки семејства?


НА ДЕНЕШЕН ДЕН

14 април

14 април

На денешен ден се навршуваат 17 години од смртта на Видое Подгорец, еден од најплодните македонски писатели, поет, романсиер, патописец и раскажувач.

© 2024 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус