Убави нешта

Популарни тетоважи и нивното значење

Популарни тетоважи и нивното значење
07 мај, 05:00

Тетоважите не се само слики кои ги забележуваме кај другите. 

Улична уметност

Улична уметност
26 април, 09:25

Зелениот тепих во Франција е дело на уметникот Gaelle Villedary кој заедно со група уметници го разубавија малото гратче Jaujac во Франција.

Импресивна склуптура на Нелсон Мандела, најголемиот борец за мир

Импресивна склуптура на Нелсон Мандела, најголемиот борец за мир
23 април, 00:21

Прекрасната скулптура на Нелсон Мандела е поставена по повод 50 годишнината од неговото апсење.

Креативни и невообичаени прстени

Креативни и невообичаени прстени
25 март, 00:20

Традицијата на носење прстени која е стара околу 6000 години и ден денес е актуелна и применета.

Во минатото луѓето носеле прстени со цел да се истакнe социјалниот статус и да се зачува наследството во фамилијата

Традиционалната Hena уметност – Mehndi

Традиционалната  Hena уметност – Mehndi
11 март, 09:28

Привремената декорација на кожата која многу одамна се применува во Индија, Пакистан и Бангладеш, позната под името Mehndi, е уметност на исцртување на телото.


НАЈПОПУЛАРНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

© 2019 MOJ PORTAL  All Rights Reserved.   изработено од Асидус