Убави нешта

Северните светла – феномен со мистична убавина

Северните светла – феномен со мистична убавина
19 декември, 06:31

Северните светла (aurora borealis) се движат по небото во спирални и други облици, формирајќи волшебна светлина која танцува над вашите глави.

Најдолгата подводна пештера во Русија

Најдолгата подводна пештера во Русија
12 декември, 00:08
Ordinskaya е најдолгата подводна пештера во Русија. Се наоѓа во западниот дел на Русија, во областа околу планината Урал и е долга скоро 5 километри или 3 милји.

Прекрасни зимски мотиви

Прекрасни зимски мотиви
02 декември, 12:58

Иако зимата календарски е веќе стигната, снегот како да нѐ подзаборавил, но тоа не е никаква пречка за да не можеме да уживаме во зимските пејзажи.

Преубави замоци направени од хартија

Преубави замоци направени од хартија
29 ноември, 05:07

Изработувањето на овие сложени скулптури, воедно и неверојатни уметнички дела, бара огромно трпение.
Вљубениците во овој вид на уметност се вистински мајстори.

Најубавите села во светот

Најубавите села во светот
27 ноември, 07:34

За населението од развиените земји ова се мирни места каде може да избегаат од огромните метрополи во кои живеат и да се одморат од напорниот живот.


НА ДЕНЕШЕН ДЕН

8 Декември

8 Декември

Во 1980 година, поранешниот член на Битлси, Џон Ленон бил застрелан од непознат напаѓач.

© 2022 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус