Занимливост

Уникатно декорирани јајца

Уникатно декорирани јајца
11 април, 00:02

Велигденската еуфорија се чувствува насекаде, а расположението и пријатното чувство се видливи на лицата на сите кои го слават овој голем празник. 

Легендата за новогодишните лампиони

Легендата за новогодишните лампиони
03 јануари, 10:40
Црвени, златни, шарени, големи и мали, лампионите ја красат новогодишната елка и будат чувство на радост. Секој од нас со задоволство ја декорира елката и ужива во моментите кога се ставаат сијаличките и лампионите. Зошто лампионите ни приредуваат радост и задоволство?      

Легендата за новогодишниот чорап

Легендата за новогодишниот чорап
03 јануари, 07:03

Многу одамна си живеело едно сиромашно момче кое немало новогодишна елка. Се ближела Нова Година, а момчето било тажно бидејќи знаело дека Дедо Мраз ќе нема каде да му остави подароци. 

Легендата за Снешко

Легендата за Снешко
03 јануари, 05:57

Многу одамна, луѓето правеле Снешко во дворовите за да им кажат на патниците дека на тоа место може да најдат храна и засолниште.

Охридскиот виртуоз на виолина

Охридскиот виртуоз на виолина
03 ноември, 16:16
Вљубениците во звуците на виолината ќе имаат можност да уживаат во концертите на младиот виртуоз Ѓорѓи Петровски кој ќе настапи во три градови во републиката.

Прва  «  1  2  3  4  5  » Последна

НАЈПОПУЛАРНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

© 2019 MOJ PORTAL  All Rights Reserved.   изработено од Асидус