Занимливост

Пронајдена е нова колонија на корали

Пронајдена е нова колонија на корали
26 септември, 11:33

Во Мозамбичкиот канал, во водите на Индискиот Океан е пронајдена нова колонија на корали која според разновидноста се смета за втора по големина на планетата.

Денес го празнуваме раѓањето на Пресвета Богородица - За многу години!

Денес го празнуваме раѓањето на Пресвета Богородица - За многу години!
20 септември, 18:59

Твоето раѓање, Богородице Дево, радост му возвести на целиот свет, зашто од Тебе изгреа Сонцето на правдата - Христос, Бог наш; и откако ја урна клетвата, ни даде благослов; кога ја уништи смртта, ни даруваше вечен живот.

Пронајдени се пирамиди во Италија

Пронајдени се пирамиди во Италија
19 септември, 14:16

Тим од италијански и американски археолози пронајдоа пирамиди во градот Орвието, Италија.

 

Во скоро време да очекуваме лек за ќелавост?

Во скоро време да очекуваме лек за ќелавост?
14 септември, 13:25

По долги истражувања, научниците веруваат дека за скоро време ќе можат да создадат лек за ќелавоста. 

Суровата животна приказна на познатиот рапер Еминем

Суровата животна приказна на познатиот рапер Еминем
13 септември, 14:50

Кога некој би ве запрашал дали некогаш сте слушнале за Маршал Брус, вашиот одговор сигурно ќе биде: „Не!“ Но, ако некој ве праша за Еминем, добро знаете за кого станува збор.


НАЈПОПУЛАРНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

© 2018 MOJ PORTAL  All Rights Reserved.   изработено од Асидус