Здрави навики

Како да ја спречите мачнината при патување

Како да ја спречите мачнината при патување
10 јули, 06:43

Мачнината при патување е нормална реакција на нашиот организам која различно се манифестира кај секоја личност. Додека за некои патувањето е уживање, за други претставува вистинско мачење.

Ајурведа: Како до убава и мазна кожа

Ајурведа: Како до убава и мазна кожа
28 мај, 00:08

Кога станува збор за здравата и убава кожа, ајурведата укажува на неколку здрави навики кои ако редовно се практикуваат, ќе ја задржат еластичноста, свежината и сјајот на кожата, правејќи ја чиста и здрава.

Житарки или цереалии

Житарки или цереалии
27 мај, 00:31

Оние треви кои даваат брашно, односно од чие зрно се прави брашно, се викаат „цереалии”, житарки, и го добиле своето име по Римската божица на жетвата Церери која старите Римјани многу ја почитувале бидејќи житарките биле и основна намирница во секојдневната исхрана.

Исчистете го организмот со пченица

Исчистете го организмот со пченица
12 мај, 08:49

Зелениот дел од пченицата е совршен извор на витамини и минерали неопходни за организмот.

5 причини зошто треба почесто да се бакнувате

5 причини зошто треба почесто да се бакнувате
09 мај, 00:09

Бакнувањето е најнормалната работа на светот. Се бакнуваме кога сакаме да ги изразиме чувствата кон саканата личност, кога сакаме да сме поблиски и поинтимни. 


НАЈПОПУЛАРНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

© 2019 MOJ PORTAL  All Rights Reserved.   изработено од Асидус