Здравје

Неколку состојки кои го намалуваат крвниот притисок

Неколку состојки кои го намалуваат крвниот притисок
21 март, 11:43

Природниот начин за намалување на покачениот крвен притисок досега се има покажано како многу успешна метода.

Копривата – лек и храна

Копривата – лек и храна
07 март, 10:34
Голем број растенија од памтивек се користеле како народни лекови. Копривата е еден од најдрагоцените природни лекови, а има голема примена и во секојдневната исхрана.

9 начини како да не се прејадувате

9 начини како да не се прејадувате
18 февруари, 10:01

Брзото јадење освен што предизвикува прејадување, ќе ве навлече на нездрав начин на исхрана, вашата телесна тежина ќе расте, а паралелно и апетитот ќе ви се зголемува.

Што треба да знаете за ѓумбирот?

Што треба да знаете за ѓумбирот?
17 февруари, 10:07

Ѓумбирот е растение кое изобилува со витамини и е едно од најлековитите. Потекнува од Индија и Кина, а во античкото време имал значително значење во трговијата со зачини.

Готвење во склад со годишните времиња - ЗИМА

Готвење во склад со годишните времиња - ЗИМА
11 јануари, 00:27

Бидете здрави и во текот на претстојните ладни зимски денови 


НАЈПОПУЛАРНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

© 2019 MOJ PORTAL  All Rights Reserved.   изработено од Асидус