Мој предлог, Книга

Демонот и госпоѓица Прим – книга за борбата на доброто и злото

05 април, 00:34

„Животот нè става пред предизвик за да ја тестира нашата храброст и волја да се промениме”.

Дали луѓето во суштина се добри или лоши? Имаме ли слобода сами да го избереме својот пат?

 

 

 

„Демонот и госпоѓица Прим” е книга за искушенијата кои ни ги носи животот и вечната борба меѓу доброто и злото која постојано се одвива длабоко во нас.

Демонот и госпоѓица Прим – книга за борбата на доброто и злото, пауло коелјо, алхемичарот, захир, алеф, брида, на брегот на реката педра, книги, романи, бестселери, paulo koeljo, demonot i gospogjica prim, alhemicarot Малото гратче Вискос, потполно изолирано од светот, ќе прерасне во вистинско боилиште на доброто и злото кога еден странец ќе понуди многу злато доколку жителите на Вискос извршат страшно злосторство...

Пауло Коелјо повторно ве води на едно незаборавно патување кое ќе ви покаже како треба да се следат соништата и да се надмине стравот кој не спречува да живееме. 

„Секогаш кога сакате нешто да постигнете, ширум отворете ги очите, концентрирајте се на целта и бидете сигурни во она што сакате да го постигнете. Никој не може да ја погоди метата со затворени очи”.

 


автор: Stojanovska Elena

Оваа вест е прочитана 2951 пати.

Коментари [0]

Додади коментар


Безбедносен Код:
Security Image  Освежи

Коментар


ПОПУЛАРНО

НА ДЕНЕШЕН ДЕН

30 Мај

30 Мај

Во 1953 година во Даблин, Ирска, е роден познатиот ирски актер Кол Мини. 

© 2020 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус