Занимливост, Интересно

Гејзер со бои на виножито

31 јули, 07:51

Во Невада на приватен ранч се наоѓа овој неверојатно прекрасен гејзер.

Направен е по вештачки пат при случајно наоѓање на геотермални води.

Од пукнатините од каде што извира геотермалната вода, овој гејзер може да ја исфрла водата и до 5 метри во висина.

Гејзерот е обвиен со прекрасни бои кои се добиени благодарение на термофилните алги кои се наоѓаат по целата негова површина. 

Геотермалниот гејзер претставува вистинска атракција која може да се смести во некој научно фантастичен филм, бидејќи потсетува на нешто што не е реално и што не е од овој свет, а сепак го имаме.

Неговото постоење може да ја развие нашата фантазија со која можеме да замислиме и да претпоставиме каков бил почетокот на настанувањето на планетата Земја, кога по целата нејзина површина постоеле вакви гејзери.

Боите кои одвреме навреме се менуваат ѝ даваат посебна убавина на целата околина, со што ја прават да изгледа како уметнички насликана фотографија.

Погледнете го и вие овој неверојатен гејзер и уживајте во неговата единственост и убавина.

Gejzer so boi na vinozito, gejzer, Гејзер со бои на винижито, Гејзер

Gejzer so boi na vinozito, gejzer, Гејзер со бои на винижито, Гејзер

Gejzer so boi na vinozito, gejzer, Гејзер со бои на винижито, Гејзер

Gejzer so boi na vinozito, gejzer, Гејзер со бои на винижито, Гејзер

Gejzer so boi na vinozito, gejzer, Гејзер со бои на винижито, Гејзер

Gejzer so boi na vinozito, gejzer, Гејзер со бои на винижито, Гејзер


автор: Jakimova Jasmina

Оваа вест е прочитана 4207 пати.

Коментари [0]

Додади коментар


Безбедносен Код:
Security Image  Освежи

Коментар


ПОПУЛАРНО

Фенг шуи Велигденски совети

2017-04-11 00:05:41
Фенг шуи Велигденски совети
Во пресрет на еден од најголемите христијански празници – Велигден, при уредувањето на домот и трпезата за неделниот ручек можеби ќе сакате да примените некој од советите на фенг шуи поврзани то
© 2017 MOJ PORTAL  All Rights Reserved.   изработено од Асидус