Хороскоп и Нумерологија

Што кажува вашата карта на раѓање за вас

03 март, 02:06

Картите кои ги користиме за покер, реми, макао и останатите забавни игри некогаш одамна биле наменети за сосема друга цел.

Овие карти потекнуваат од еден древен систем сличен на Тарот и нивната главна цел била да укажат на некои карактерни црти на личноста.

Секоја карта претставува нечиј роденден и раскажува своја приказна.

Според денот и месецот на раѓање пронајдете ја својата карта и проверете дали ќе се пронајдете себеси во она што го кажуваат ѕвездите за вас.

 

Што кажува вашата карта на раѓање за вас, астрологија, тарот, нумерологија, хороскоп, astrologija, horoskop, numerologija
Што кажува вашата карта на раѓање за вас, астрологија, тарот, нумерологија, хороскоп, astrologija, horoskop, numerologija
Што кажува вашата карта на раѓање за вас, астрологија, тарот, нумерологија, хороскоп, astrologija, horoskop, numerologija
Што кажува вашата карта на раѓање за вас, астрологија, тарот, нумерологија, хороскоп, astrologija, horoskop, numerologija

 


Што кажува вашата карта на раѓање за вас, астрологија, тарот, нумерологија, хороскоп, astrologija, horoskop, numerologijaОвој знак укажува на чувствителна, емоционална, сензуална личност која знае да даде поддршка и љубов и искрено се грижи за другите. Срцето се поврзува и со младоста, романтиката, креативноста, сензуалноста, само-уживањето и задоволството. Лицата родени во овој знак честопати се водени од своите емоции, па понекогаш емоциите владеат со нив наместо обратно.


Што кажува вашата карта на раѓање за вас, астрологија, тарот, нумерологија, хороскоп, astrologija, horoskop, numerologijaОвие личности се љубопитни, комуникативни и креативни. Веруваат во моќта на своите идеи. Секогаш трагаат по вистината и смислата на нештата, ги контролираат своите емоции и не знаат за злоба. Овие лица честопати наоѓаат оправдување за однесувањето на другите и многу ретко ги осудуваат нивните постапки.


Што кажува вашата карта на раѓање за вас, астрологија, тарот, нумерологија, хороскоп, astrologija, horoskop, numerologijaЛицата родени во овој знак се многу практични, склони кон аналитичност, лица кои цврсто стојат на земјата и на нештата гледаат со сите свои сетила. Нивната практичност им дава можеби малку негативен поглед на луѓето, предметите и дејствијата кои ги опкружуваат, бидејќи на сè околу себе гледаат низ призмата на практичноста, односно нештата ги ценат според тоа дали и колку може да ги применат во својот живот.


Што кажува вашата карта на раѓање за вас, астрологија, тарот, нумерологија, хороскоп, astrologija, horoskop, numerologijaПаметни, вистински хуманитарци, вредни луѓе со силна волја, склони кон желбата за моќ. Лицата родени во овој знак покажуваат силна самодисциплина и имаат голема способност таа дисциплина да ја применат во секојдневниот живот, но понекогаш премногу се фокусираат на тој процес што малку се оддалечуваат од вистинските вредности на животот.


За значењето на бројот кој стои на вашата карта дознајте во вториот дел од картата на раѓање.


автор: Stojanovska Elena

Оваа вест е прочитана 6909 пати.

Коментари [0]

Додади коментар


Безбедносен Код:
Security Image  Освежи

Коментар


НА ДЕНЕШЕН ДЕН

14 април

14 април

На денешен ден се навршуваат 17 години од смртта на Видое Подгорец, еден од најплодните македонски писатели, поет, романсиер, патописец и раскажувач.

© 2024 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус