Што сте во хороскоп според Маите

07 јуни, 06:42

Тајните на Маите можеби засекогаш ќе останат мистерија. Нивната посветеност на времето, ѕвездите, Сонцето и Месечината ги збогатила со знаење кое и денес не е целосно откриено, а нивниот астролошки календар се смета за еден од најдобрите и најточните.

Хороскопот на Маите се состои од 19 знаци кои ги претставуваат деновите во годината. Секој знак е толкуван врз основа на досега познатите симболи на Маите, нивните верувања и нивната култура.

Можеби овие 19 знаци кријат и други значења, но човештвото сè уште не успеало да ги одгатне.
horoskop spored Maite, mai, horoskop, atrologija, маи, хороскоп, астрологија

Што сте во хороскоп според Маите лесно ќе откриете според датата на раѓање.

Ch'en: родени од 2 до 21 јануари

Yax: родени од 22 јануари до 10 февруари

Sac: родени од 11 февруари до 2 март

Keh: родени од 3 до 22 март

Mak: родени од 23 март до 11 април

K'ank'in: родени од 12 април до 1 мај

Muwan: родени од 2 до 21 мај

Pax:  родени 22 мај до 10 јуни

Kayab: родени од 11 до 30 јуни

Kumk'u: родени од 1 до 20 јули

Wayeb: родени од 21 до 25 јули

Pop: родени од 26 јули до 14 август

Wo: родени од 15 август до 3 септември

Sip: родени од 4 до 23 септември

Sotz: родени од 24 септември до 13 октомври

Sec: родени од 14 октомври до 2 ноември

Xul: родени од 3 до 22 ноември

Yaxk'in: родени од 23 ноември до 12 декември

Mol: родени од 13 декември до 1 јануари


автор: Stojanovska Elena

Оваа вест е прочитана 9068 пати.

Коментари [0]

Додади коментар


Безбедносен Код:
Security Image  Освежи

Коментар


© 2023 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус