Избегнете ја миризбата од лук и кромид

28 октомври, 06:54

Сте сечкале лук и кромид и рацете и ножот долго време после сечкањето сѐ уште ви мирисаат на нив? 

Не очајувајте зошто постои решение за оваа т.н. непријатна ситуација.

Веднаш после сечкањето, рацете убаво истријте ги со талог од кафе и исплакнете ги со млака вода, а ножот после употребата по неколку секунди од двете страни држете го над не многу силен пламен.

Пробајте и уверете се! 


автор: Jakimova Jasmina

Оваа вест е прочитана 2779 пати.

Коментари [0]

Додади коментар


Безбедносен Код:
Security Image  Освежи

Коментар


НА ДЕНЕШЕН ДЕН

28 Март

28 Март

Во 1986 година во Њујорк е родена Стефани Џоан Ангелина или позната за светската јавност како Лејди Гага. 

© 2024 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус