Животен стил, Хороскоп и Нумерологија

Хороскоп според Маите - K'ank'in

19 јули, 03:02

 

 

 

 

 

 

K'ank'in: родени од 12 април до 1 мај

Значење на симболот: Земја, жолто, куче, подземен свет, жолто Сонце

Карaктеристики на личноста: Лицата родени во овој знај се луѓе на Земјата и Сонцето. Имаат афинитет за земјата под нивните нозе и зраците над нивните глави. Може да дојдат до голема мудрост доколку медитираат под светлината на Сонцето. Многу е корисно да поминуваат дел од времето во природа, особено во некоја пештера каде ќе ја чувствуваат утробата на мајката Земја.
Животно кое ги претставува е кучето, кое ги поседува истите особини како и овие лица: лојалност и длабока внатрешна сила.

 


автор: Stojanovska Elena

Оваа вест е прочитана 1397 пати.

Коментари [0]

Додади коментар


Безбедносен Код:
Security Image  Освежи

Коментар


НА ДЕНЕШЕН ДЕН

7 Декември

7 Декември
Во 1914 година во Европа, започнала Првата светска војна, позната во историјата уште и како Големата војна и Војната на нациите. Во бојните полиња кои ги имало насекаде низ Европа, биле мобилизирани н
© 2022 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус