Како да направите цветен венец?

23 мај, 07:05

За да направите прекрасен венец од свежо цвеќе потребни ви се најубавите цветови од вашата градина или од најблиската цвеќарница, ножички, зелен селотејп и едно подолго гранче.

 

 

 

 

Најпрво изберете по ист број цветови во три бои.

Cveten Venec

На секој цвет отстранете ги листовите од стеблото и по три стебленца заедно обложете ги со зелен селотејп.

Cveten Venec

Земете тенко гранче и од него направете круг според големината на вашата глава. Истиот обложете го со зелен селотејп и почнете да ги лепите цветовите, киска по киска. Користете го истиот зелен селотејп. 

Cveten Venec

И на крај ставете го цветниот венец на својата глава.

Cveten venec

Прекрасно!!!


автор: Stojkoska Monika

Оваа вест е прочитана 2769 пати.

Коментари [0]

Додади коментар


Безбедносен Код:
Security Image  Освежи

Коментар


НАЈПОПУЛАРНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

© 2019 MOJ PORTAL  All Rights Reserved.   изработено од Асидус