Животен стил, Кујна, Рецепти

Капучино бомбици

07 ноември, 05:08

Состојки:
1 млечно чоколадо стопено на пареа
1 мала лажичка нескафе
2-3 лажици хопла/шлаг
1 лажица потстопен маргарин
200 гр. сечкани ореви

Подготовка:

Нескафето растворете го во малку зовриена вода, измешајте ги состојките и формирајте бомбици.

Секогаш може да додадете мелени бисквити за да добиете повеќе колачи. Само зголемете го количеството на маргарин и шлаг и убаво измесете ги состојките.


Посна варијанта

Посната варијанта би била со посно чоколадо за готвење и посна шлаг пена.


Бомбиците се чоколадираат и се декорираат со бело чоколадо.

Наместо чоколадирани, може да ги посипете со покрупни парчиња рендано бело чоколадо.

Ние ја подготвивме посната варијанта и верувајте, бомбиците се вистински деликатес!


Совет: Подготовката на визитарски колачи секогаш дава слобода за комбинирање на состојките. Секој рецепт може да го прилагодите на сопствените потреби, да употребите повеќе бисквити, а помалку ореви или лешници и не мора строго да се придржувате до количината на состојките.
Важно е да добиете смеса од која лесно ќе се прават форми.


 


автор: Stojanovska Elena

Оваа вест е прочитана 13206 пати.

Коментари [0]

Додади коментар


Безбедносен Код:
Security Image  Освежи

Коментар


НА ДЕНЕШЕН ДЕН

20 април

20 април

Во 1950 година е роден Столе Попов, еден од најистакнатите македонски филмски режисери.

© 2024 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус