Книга

Мудри – книга која може да ви го спаси животот

18 октомври, 06:27

Мудрите претставуваат положби на прстите кои ги практикувале старите јогини од Индија.

Мудреците и лекарите од древниот Исток сметале дека дланката е место каде е собрана животната енергија, па со местењето на прстите на одреден начин таа енергија се стимулира и го лекува организмот.

„Мудри” е книга која може да ви го спаси животот во буквална смисла.

Положбите на прстите (мудрите) прикажани во книгата имаат неверојатно исцелителна моќ, а не само што го штитат физичкото здравје, туку делуваат и на духовното.

Во книгата ќе најдете мудри за различни болести кои доколку редовно ги практикувате ќе ви помогнат да си го вратите здравјето.

Положбите на прстите се едноставни и секој може да ги прави.

Во прилог ви ја претставуваме мудрата „Спасување живот”.

Оваа мудра се користи против болки во срцето и инфаркт.

Научете ја оваа мудра и при најмало чувство дека нешто не е во ред со вашето срце или при напад на болки, веднаш направете ја без разлика каде се наоѓате.

Кога ќе ги наместите прстите, останете во положбата 15 - 20 минути.

Може да седите или лежите додека ја правите мудрата „Спасување живот”.

Како се прави:

Свиткајте го показалецот за со месестиот врв да го допре коренот на палецот. Со средниот и до малиот прст допрете го палецот, а малиот прст останува исправен. Мудрата се прави со двете раце истовремено.

 

Побарајте ја книгата, научете ги мудрите и практикувајте ги!

Препорачајте им ја „Мудри” на сите оние кои ви значат и помогнете да се спасуваат животи.

 


автор: Stojanovska Elena

Оваа вест е прочитана 3050 пати.

Коментари [0]

Додади коментар


Безбедносен Код:
Security Image  Освежи

Коментар


НАЈПОПУЛАРНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

© 2019 MOJ PORTAL  All Rights Reserved.   изработено од Асидус