Кујна

Циганска торта

06 август, 12:29

Јајцата убаво се матат со шеќерот, па им се додаваат другите состојки.
Смесата се става во плех, среден по големина, претходно намачкан со масло и посипан со брашно.
Се пече на 150 степени, половина час.
Откако тортата ќе се излади се прелива со ладен шербет и се премачкува со тенок слој мармалад (најчесто од црни сливи, но може и по избор).
Најгоре на тортата се става подебел слој од шлаг крем.
Се служи ладна, откако претходно ќе отстои во фрижидер 2 до 3 часа.
Пријатен апетит!

 


автор: Stojanovska Elena

Оваа вест е прочитана 11502 пати.

Коментари [0]

Додади коментар


Безбедносен Код:
Security Image  Освежи

Коментар


© 2024 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус