Мали кујнски совети
Непријатната миризба при готвење
06 април, 00:03
Миризбата од јадењето после готвење, особено ако сте готвеле кромид, многу долго се задржува во домот. Без разлика дали имате вентилација или аспиратор во кујната, миризбата од кромидот се впива насекаде во домот, во завесите, прекривачите, гарнитурата едноставно секаде.
За да ја спречите оваа непосакувана појава веднаш после готвењето во сад на оган ставете да се вари комбинација од 50 мл. киселина и 200 мл. вода. Откако течноста ќе зоврие намалете ја температурата и ставете целата течност да испари од садот. Пареата од течноста ќе ја отстрани миризбата од домот.
извор: Мој Портал
автор: Jakimova Jasmina
Оваа вест е прочитана 2778 пати.
Додади коментар