Мудроста на животот

13 ноември, 01:40

Со пари може да се купи куќа, но не и дом.
Со пари може да се купи кревет, но не и сон.
Со пари може да се купи часовник, но не и време.
Со пари може да се купи книга, но не и знаење.
Со пари може да се купи статус, но не и почитување.
Со пари може да се купи лек, но не и здравје.
Со пари може да се купи секс, но не и љубов.
Со пари може да се купи човек, но не и неговата душа.


автор: Jakimova Jasmina

Оваа вест е прочитана 1588 пати.

Коментари [0]

Додади коментар


Безбедносен Код:
Security Image  Освежи

Коментар


ПОПУЛАРНО

НА ДЕНЕШЕН ДЕН

9 август

9 август
Свети Климент Охридски оставил големо книжевно богатство. Автор е на поучните слова „Св. Ѓорги”, „Св. Тома” и „Св. Антониј”, како и слова посветени на Богородица и
© 2020 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус