На денешен ден

30 Септември

30 септември, 00:01

Во далечната 1864 година бостонскиот стоматолог Вилијам Мортон прв го употребил етерот како средство за анестезија.


автор: Stojkoska Monika

Оваа вест е прочитана 1682 пати.

Коментари [0]

Додади коментар


Безбедносен Код:
Security Image  Освежи

Коментар


НА ДЕНЕШЕН ДЕН

18 Мај

18 Мај
Во 1872 година во селото Влахи, Мелничко, во Пиринска Македонија, денешна Бугарија, е роден Јане Сандански, еден од најистакнатите македонски револуционери, познат и почитуван војвода и одличен раково
© 2022 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус