Орхидеи со изглед на животни

16 јули, 00:30

Едни од најубавите, најелегантните и најмиризливите цвеќиња - орхидеите во себе кријат безброј изненадувања. 
Но нивната елеганција и убавина како да се ставени во втор план, бидејќи на фотографиите кои следат ќе забележите дека овие орхидеи личат на сѐ друго само не на орхидеи.

Природата многу умешно замешала прсти во овој вид на цвеќиња, па така во нив може да се препознаат безброј ликови, а понекогаш и цели животни креирани и створени според нивниот оригинален изглед, кои на прв поглед кога ќе ги погледнете ќе ве натераат да се запрашате дали тоа што го гледате е цвет или нешто друго.

Оригиналните форми, прецизно креираните линии и совршено комбинираните бои во нашиот мозок предизвикуваат појава на психолошки феномен при кој се бара сличност со нешто што веќе досега е видено, а кај овие орхидеи таа сличност најчесто е поврзана со животните.
Цветовите наликуваат на тигар, папагал, патка, на девојки, бебиња, ангели, балерини, па дури и на вонземјани.

Погледнете колку се само неверојатно интересни, прекрасни и невообичаени овие магични орхидеи.
 

Орхидеја „Молец”

Orhidei so izgled na zivotni, orhidei, zivotni, орхидеи со изглед на животни, орхидеи, животни

Orhidei so izgled na zivotni, orhidei, zivotni, орхидеи со изглед на животни, орхидеи, животни

 

Орхидеја „Гол маж”

орхидеи со изглед на животни, орхидеи, животни, orhidei so izgled na zivotni, orhidei, zivotni

орхидеи со изглед на животни, орхидеи, животни, orhidei so izgled na zivotni, orhidei, zivotni

орхидеи со изглед на животни, орхидеи, животни, orhidei so izgled na zivotni, orhidei, zivotni

 

Орхидеја „Девојка која танцува”

орхидеи со изглед на животни, орхидеи, животни, orhidei so izgled na zivotni, orhidei, zivotni

 

Орхидеја „Бебе”

орхидеи со изглед на животни, орхидеи, животни, orhidei so izgled na zivotni, orhidei, zivotni

 

Орхидеја „Папагал”

орхидеи со изглед на животни, орхидеи, животни, orhidei so izgled na zivotni, orhidei, zivotni

орхидеи со изглед на животни, орхидеи, животни, orhidei so izgled na zivotni, orhidei, zivotni

орхидеи со изглед на животни, орхидеи, животни, orhidei so izgled na zivotni, orhidei, zivotni

 

Орхидеја „Летачка шатка”

орхидеи со изглед на животни, орхидеи, животни, orhidei so izgled na zivotni, orhidei, zivotni

орхидеи со изглед на животни, орхидеи, животни, orhidei so izgled na zivotni, orhidei, zivotni

 

Орхидеја „Тигар”

орхидеи со изглед на животни, орхидеи, животни, orhidei so izgled na zivotni, orhidei, zivotni

 

Орхидеја „Среќен вонземјанин”

орхидеи со изглед на животни, орхидеи, животни, orhidei so izgled na zivotni, orhidei, zivotni

орхидеи со изглед на животни, орхидеи, животни, orhidei so izgled na zivotni, orhidei, zivotni

 

Орхидеја „Ангел”

орхидеи со изглед на животни, орхидеи, животни, orhidei so izgled na zivotni, orhidei, zivotni

орхидеи со изглед на животни, орхидеи, животни, orhidei so izgled na zivotni, orhidei, zivotni

 

Орхидеја „Гулаб” или „Свет дух”

орхидеи со изглед на животни, орхидеи, животни, orhidei so izgled na zivotni, orhidei, zivotni

орхидеи со изглед на животни, орхидеи, животни, orhidei so izgled na zivotni, orhidei, zivotni

орхидеи со изглед на животни, орхидеи, животни, orhidei so izgled na zivotni, orhidei, zivotni

 

Орхидеја „Балерина”

орхидеи со изглед на животни, орхидеи, животни, orhidei so izgled na zivotni, orhidei, zivotni

 

Орхидеја „Егрета”

орхидеи со изглед на животни, орхидеи, животни, orhidei so izgled na zivotni, orhidei, zivotni

орхидеи со изглед на животни, орхидеи, животни, orhidei so izgled na zivotni, orhidei, zivotni

орхидеи со изглед на животни, орхидеи, животни, orhidei so izgled na zivotni, orhidei, zivotni


автор: Jakimova Jasmina

Оваа вест е прочитана 3829 пати.

Коментари [0]

Додади коментар


Безбедносен Код:
Security Image  Освежи

Коментар


ПОПУЛАРНО

НА ДЕНЕШЕН ДЕН

5 Март

5 Март

Во 1974 година, во Мајами, Флорида, е родена актерката Ева Мендес која има кубанско потекло.

© 2021 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус