Потпечени компири со домашни колбаси

19 ноември, 02:02

 

Одлична идеја за брза подготовка на ручек. 

Состојки:

  • 1 кг компири
  • 300 гр домашни чадени колбаси
  • масло
  • сол
  • зачин

Подготовка:
Излупените компири се сечкаат на долги дебели стапчиња и се ставаат во тепсија (24 цм обем). Потоа се додава сол и зачини по желба. 
Јас најчесто користам Дафинка. Се додава 250 мл вода и 20 мл маслиново масло. 
Добро промешајте. 
Над компирите распоредете ги подеднакво исечканите колбаси со дебелина од 2цм.

Се пече на 180 C, додека да зарумени.

Совет: Секогаш користете чадени домашни колбаси, бидејки со употребата на вакумирани колбаси нема да го постигнете истиот вкус.
  
Пријатен апетит!

 

 


автор: Stojkoska Monika

Оваа вест е прочитана 689 пати.

Коментари [0]

Додади коментар


Безбедносен Код:
Security Image  Освежи

Коментар


ПОПУЛАРНО

НА ДЕНЕШЕН ДЕН

29 Октомври

29 Октомври

Во 1944 - та година, во Горно Врановци, велешко, излезе првиот број на „Нова Македонија” на македонски јазик.

© 2020 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус