Потпечени компири со домашни колбаси

19 ноември, 02:02

 

Одлична идеја за брза подготовка на ручек. 

Состојки:

  • 1 кг компири
  • 300 гр домашни чадени колбаси
  • масло
  • сол
  • зачин

Подготовка:
Излупените компири се сечкаат на долги дебели стапчиња и се ставаат во тепсија (24 цм обем). Потоа се додава сол и зачини по желба. 
Јас најчесто користам Дафинка. Се додава 250 мл вода и 20 мл маслиново масло. 
Добро промешајте. 
Над компирите распоредете ги подеднакво исечканите колбаси со дебелина од 2цм.

Се пече на 180 C, додека да зарумени.

Совет: Секогаш користете чадени домашни колбаси, бидејки со употребата на вакумирани колбаси нема да го постигнете истиот вкус.
  
Пријатен апетит!

 

 


автор: Stojkoska Monika

Оваа вест е прочитана 1868 пати.

Коментари [0]

Додади коментар


Безбедносен Код:
Security Image  Освежи

Коментар


НА ДЕНЕШЕН ДЕН

14 април

14 април

На денешен ден се навршуваат 17 години од смртта на Видое Подгорец, еден од најплодните македонски писатели, поет, романсиер, патописец и раскажувач.

© 2024 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус