Потпечени компири со домашни колбаси

19 ноември, 02:02

 

Одлична идеја за брза подготовка на ручек. 

Состојки:

  • 1 кг компири
  • 300 гр домашни чадени колбаси
  • масло
  • сол
  • зачин

Подготовка:
Излупените компири се сечкаат на долги дебели стапчиња и се ставаат во тепсија (24 цм обем). Потоа се додава сол и зачини по желба. 
Јас најчесто користам Дафинка. Се додава 250 мл вода и 20 мл маслиново масло. 
Добро промешајте. 
Над компирите распоредете ги подеднакво исечканите колбаси со дебелина од 2цм.

Се пече на 180 C, додека да зарумени.

Совет: Секогаш користете чадени домашни колбаси, бидејки со употребата на вакумирани колбаси нема да го постигнете истиот вкус.
  
Пријатен апетит!

 

 


автор: Stojkoska Monika

Оваа вест е прочитана 70 пати.

Коментари [0]

Додади коментар


Безбедносен Код:
Security Image  Освежи

Коментар


ПОПУЛАРНО

Подгответе го организмот за есента

2019-09-30 06:53:00
Подгответе го организмот за есента

Есента е речиси на прагот, се бројат деновите до нејзиното доаѓање, а на нашиот организам му е потребно прилагодување на климатските промени кои доаѓаат.

НА ДЕНЕШЕН ДЕН

13 Декември

13 Декември

Во 1967 година роден е познатиот актер Jamie Foxx.

© 2019 MOJ PORTAL  All Rights Reserved.   изработено од Асидус