Потпечени компири со домашни колбаси

19 ноември, 02:02

 

Одлична идеја за брза подготовка на ручек. 

Состојки:

  • 1 кг компири
  • 300 гр домашни чадени колбаси
  • масло
  • сол
  • зачин

Подготовка:
Излупените компири се сечкаат на долги дебели стапчиња и се ставаат во тепсија (24 цм обем). Потоа се додава сол и зачини по желба. 
Јас најчесто користам Дафинка. Се додава 250 мл вода и 20 мл маслиново масло. 
Добро промешајте. 
Над компирите распоредете ги подеднакво исечканите колбаси со дебелина од 2цм.

Се пече на 180 C, додека да зарумени.

Совет: Секогаш користете чадени домашни колбаси, бидејки со употребата на вакумирани колбаси нема да го постигнете истиот вкус.
  
Пријатен апетит!

 

 


автор: Stojkoska Monika

Оваа вест е прочитана 276 пати.

Коментари [0]

Додади коментар


Безбедносен Код:
Security Image  Освежи

Коментар


ПОПУЛАРНО

Фенг шуи дневни ритуали за убав ден

2020-01-09 05:34:00
Фенг шуи дневни ритуали за убав ден

Фенг шуи се практикува илјадници години наназад, а оние кои ги следат советите на ова древно учење во својот живот внесуваат здравје, хармонија, благосостојба и среќа.

НА ДЕНЕШЕН ДЕН

24 јануари

24 јануари
Во 1956 година, Министерството за народна просвета на Македонија ја одобри првата Граматика на македонски јазик од професор Круме Кепески, наменета како учебник за средните училишта.   &nbs
© 2020 MOJ PORTAL  All Rights Reserved.   изработено од Асидус