Правила за среќа

03 јули, 07:21

Филозофијата на животот е многу едноставна, само ретко кој може да ја согледа таа едноставност и според тоа да живее среќен и исполнет живот.

Постојат непишани правила за среќа кои секој од нас на некој начин ги знае, само не сме свесни за нивната големина и значење и не ги практикуваме.

Овие се наједноставните 5 правила за среќа, почнете да ги применувате во вашиот секојдневен живот и за многу кратко време ќе бидете изненадени од позитивните промени кои ќе ви се случуваат.

1. Ослободете го вашето срце од омраза.

2. Ослободете го вашиот ум од грижи.

3. Живејте едноставно.

4. Давајте повеќе.

5. Очекувајте помалку.


автор: Jakimova Jasmina

Оваа вест е прочитана 2942 пати.

Коментари [0]

Додади коментар


Безбедносен Код:
Security Image  Освежи

Коментар


© 2022 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус