Убава наша, Разгледници

Природни убавини на нашата земја

23 ноември, 00:28

Нашата татковина изобилува со бројни природни убавини. 

Во многу делови од Македонија природата не ја штедела својата дарежливост, исцртала единствени и уникатни пејзажи, подигнала грандиозни планини, оформила длабоки и чисти реки и езера, им дала живост на многубројните водопади, пештери, извори, полиња, долини, клисури ...

Историските случувања наназад низ минатото дополнително ја збогатиле нашата татковина, оставајќи ѝ богато културно и духовно наследство. 

Македонија е земја со богата и долга традиција и историја. 
Надалеку е позната и прочуена по своите природни убавини и реткости и поради тоа е посетувана  од туристи од скоро целиот свет.

Доколку сакате да ја почувствувате свежината на утрото, да го поминете денот исполнет со најразлични мириси од природата, да заспиете под ведро небо и во тивка ноќ, или само да го почувствувате духот на историјата, посетете ги овие неколку од многуте природни убавини со кои изобилува нашата земја и оставете да ве водат вашите сетила низ уживањето.

Уживајте во разгледниците од нашата земја.

Преспа

 

Шара

 

Охридското Езеро

 

Радика

 

Бистра

 

Колешински водопад

 

Козјак

 

Матка

 

Пештера Врело

 

Мариово

 

Пештера Пешна

 


автор: Jakimova Jasmina

Оваа вест е прочитана 62398 пати.

Коментари [0]

Додади коментар


Безбедносен Код:
Security Image  Освежи

Коментар


© 2024 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус