Позитива, Статии

Равенка на животот

30 јули, 07:00

Математиката има широка примена во секојдневниот живот. Кога пазарувате, кога размислувате, кога работите, кога штедите...

Но, ја знаете ли равенката на животот?

 

 

 

Живот + Љубов = Радост

Живот – Љубов = Тага

______________________                      (+ Љубов – Љубов = 0)

2 Живот = Радост + Тага

Живот = (Радост + Тага) / 2

Живот = ½ Радост + ½ Тага


автор: Stojkoska Monika

Оваа вест е прочитана 1411 пати.

Коментари [0]

Додади коментар


Безбедносен Код:
Security Image  Освежи

Коментар


НАЈПОПУЛАРНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

© 2019 MOJ PORTAL  All Rights Reserved.   изработено од Асидус