Рецепти

Пилешко со кари

26 април, 08:28

 

 

 

 

 

 

3 – 4 компири
6 – 7 моркови
750 гр. пилешки стек
1/2 литар неутрална хопла
сол, црн бибер и кари

Ренданите компири и ренданите моркови заедно се пржат додека да омекнат.

Откако ќе омекнат, им се става малку вода да се динстаат, па им се става малку сол, црн бибер и кари.

Пилешкиот стек се вари со 2 до 3 лажици сол, потоа се сечка на коцки.

Во готовиот провриен сос се става неутралната хопла и се остава сосот малку да поврие.

На крајот се додава вареното месо и тавата се става во рерна да се потпечи 30 минути на 180 степени.


автор: Jakimova Jasmina

Оваа вест е прочитана 3560 пати.

Коментари [0]

Додади коментар


Безбедносен Код:
Security Image  Освежи

Коментар


НА ДЕНЕШЕН ДЕН

18 Мај

18 Мај
Во 1872 година во селото Влахи, Мелничко, во Пиринска Македонија, денешна Бугарија, е роден Јане Сандански, еден од најистакнатите македонски револуционери, познат и почитуван војвода и одличен раково
© 2022 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус