Рецепти
Пилешко со кари
26 април, 08:28
3 – 4 компири
6 – 7 моркови
750 гр. пилешки стек
1/2 литар неутрална хопла
сол, црн бибер и кари
Ренданите компири и ренданите моркови заедно се пржат додека да омекнат.
Откако ќе омекнат, им се става малку вода да се динстаат, па им се става малку сол, црн бибер и кари.
Пилешкиот стек се вари со 2 до 3 лажици сол, потоа се сечка на коцки.
Во готовиот провриен сос се става неутралната хопла и се остава сосот малку да поврие.
На крајот се додава вареното месо и тавата се става во рерна да се потпечи 30 минути на 180 степени.
извор: Мој Портал
автор: Jakimova Jasmina
Оваа вест е прочитана 4016 пати.
Додади коментар