Рецепти

Визитарски слатки

21 февруари, 07:26

 

 

 

 

 

 

400 гр. чоколадо за готвење
200 гр. мелени ореви
1 шолја шеќер во прав
1 лажица рум
3 лажици млеко

Чоколадото се топи на пареа.

Мелените ореви се мешаат со шеќерот во прав, румот и млекото и се прават малечки топчиња.

Во книжни капсули се става по малку од стопеното чоколадо, потоа, во чоколадото се става по едно топче и капсулата се дополнува со преостанатото стопено чоколадо.

Слатките се оставаат 2 до 3 часа на собна температура за да се стегнат.

 


автор: Jakimova Jasmina

Оваа вест е прочитана 9727 пати.

Коментари [0]

Додади коментар


Безбедносен Код:
Security Image  Освежи

Коментар


НА ДЕНЕШЕН ДЕН

19 април

19 април

Во 1956 година, славната Грејс Кели се повлекла од актерството и стапила во брак со Принцот Рение од Монако.

© 2024 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус