Животен стил, Кујна, Рецепти
Ролат со мелено месо
09 февруари, 07:08
500 гр. мелено месо
1 ситно исечкан кромид
1 јајце
1 печиво
малку презла
малку масло
веѓета
сол
црн бибер
4 варени јајца
Меленото месо убаво се меша со ситно исечканиот кромид, маслото, јајцето, печивото, презлата, веѓетата, солта и црниот бибер.
Од добиената смеса се расукува кора која се става на намрсена фолија. Внатре во кората од месото, на средината, се редат варените јајца и кората се витка како ролат. Ролатот превиткан со фолијата се печи 1 час на 180 степени.
Откако ќе се испечи, се остава да се излади, па се одвиткува од фолијата и се сечи на парчиња кои се сервираат на чинија.
извор: Мој Портал
автор: Jakimova Jasmina
Оваа вест е прочитана 2918 пати.
Додади коментар