Мој предлог, Книга

„Сама“ на Горјан Петревски

18 март, 07:37

Едно од најдобрите остварувања на македонскиот писател Горјан Петревски е романот „Сама“. Во овој роман авторот го отсликува секојдневието на младиот човек кој во современото „изопачено“ општество се соочува со лага, лицемерие, зло, измама, алкохол и проституција. Симеон Георгиев, младо момче кое се обидува да не западне во искушение, е славен пијанист.

Авторот на делото го поистоветува главниот лик со македонскиот пијанист Симон Трпчевски, кој воедно е главна инспирација за ова дело.
Прочитајте го одличното дело на нашиот писател кое може да ви даде одговор на некои прашања за вашата битка со пороците.


автор: Stojkoska Monika

Оваа вест е прочитана 13799 пати.

Коментари [0]

Додади коментар


Безбедносен Код:
Security Image  Освежи

Коментар


НАЈПОПУЛАРНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

© 2019 MOJ PORTAL  All Rights Reserved.   изработено од Асидус