Позитива, Мисли

Сè има свое место и време под сонцето

21 март, 10:12

Сè има свое место и време под сонцето.
Време кога се урива и време кога се гради.
Време кога се прегрнува и време кога се избегнуваат прегратки.
Време кога се чува и време кога се растура.
Време кога се молчи и време кога се зборува.
Време кога садиш и време кога го корнеш насаденото.
Време кога се плаче и време кога се смее.
Време кога се има и време кога се нема.

„Книга проповедникова” од Светото писмо


Никој не може наеднаш да се подигне или да падне, па дури ни Сонцето и  Месечината. Ако прифатите дека нештата се случуваат со причина, дека сè има свое место и време и дека после дождот секогаш изгрева сонце, ќе најдете надеж во безнадежното, радост во тагата, хармонија во нередот...

 


автор: Stojanovska Elena

Оваа вест е прочитана 2734 пати.

Коментари [0]

Додади коментар


Безбедносен Код:
Security Image  Освежи

Коментар


НА ДЕНЕШЕН ДЕН

9 Февруари

9 Февруари

Во 1974 година е родена американската актерка и модел Амбер Валета. 

© 2023 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус