Животен стил, Кујна, Мали кујнски совети
Што да правите со лошите кори?
23 јули, 06:25
Кога испробувате нови рецепти, се случува корите да не ги испечете убаво. Наместо да се разочарувате и да ги исфрлите, можете да направите вкусни бомбици. Искршете ја кората на ситни парченца и ставете ја во поголем сад, додадете пудинг сварен со млеко и 1-2 чоколади за готвење. Состојките добро измешајте ги и од нив направете мали топченца. Може веднаш да ги валкате во кокос или мелени ореви. Или ставете ги да замрзнат и едно по едно мрцкајте ги во чоколада. Поради ладноста на точенцата чоколадата веднаш ќе се стврдне.
извор: Мој Портал
автор: Stojkoska Monika
Оваа вест е прочитана 2277 пати.
Додади коментар