Занимливост, Убави нешта

Тоскана – рај за очите и душата

23 јули, 06:05

Во срцето на Италија, на површина од околу 23 000 километри квадратни, се протега едно од најубавите места на планетата, прекрасната Тоскана.

Ова неверојатно убаво место во себе сплотило уметност, традиција, природна убавина, сè она што може да ги допре сетилата и да ја исполни душата може да се најде токму во Тоскана.

Тука е Фиренца, со своите музеи, неповторливите скулптури, цркви и паркови, градот – дом на уметноста.

Гурманите може да уживаат во вкусната италијанска кујна и некои од најубавите вина во светот, оние со спортски дух ќе поминат незаборавни моменти во освојување на ритчињата и прошетките по планинските патеки...

пејсажи, тоскана, италија, фиренца, цркви, паркови, скулптури, слики, уметнот, вино, италијанска храна, toskana, italija, firenca

Она што можеби најмногу ќе ве освои е природата, неверојатните пејсажи, боите и формите на Тоскана, зеленилото и сончевата светлина кои ќе ве пленат на прв поглед.

Ова е Тоскана – домот на сонцето и недопрената убавина...

пејсажи, тоскана, италија, фиренца, цркви, паркови, скулптури, слики, уметнот, вино, италијанска храна, toskana, italija, firenca

пејсажи, тоскана, италија, фиренца, цркви, паркови, скулптури, слики, уметнот, вино, италијанска храна, toskana, italija, firenca

пејсажи, тоскана, италија, фиренца, цркви, паркови, скулптури, слики, уметнот, вино, италијанска храна, toskana, italija, firenca

пејсажи, тоскана, италија, фиренца, цркви, паркови, скулптури, слики, уметнот, вино, италијанска храна, toskana, italija, firenca

пејсажи, тоскана, италија, фиренца, цркви, паркови, скулптури, слики, уметнот, вино, италијанска храна, toskana, italija, firenca

пејсажи, тоскана, италија, фиренца, цркви, паркови, скулптури, слики, уметнот, вино, италијанска храна, toskana, italija, firenca

пејсажи, тоскана, италија, фиренца, цркви, паркови, скулптури, слики, уметнот, вино, италијанска храна, toskana, italija, firenca


автор: Stojanovska Elena

Оваа вест е прочитана 4065 пати.

Коментари [0]

Додади коментар


Безбедносен Код:
Security Image  Освежи

Коментар


© 2022 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус