Занимливост, Убави нешта

Уметност од догорени чкорчиња

10 јули, 07:03

Во потрага по нешто што ќе биде уникатно и што ќе предизвика воодушевување кај публиката, уметниците одбираат најразлични предмети од секојдневието, кои со голема умешност ги претвораат во прекрасни уметнички дела.

Рускиот фотограф Станислав Аристов, идеа и мотив пронашол во догорените чкорчиња од најобичен кибрит.
Малку со помош на објективот, малку со дополнителна обработка на фотографиите, во кои уметникот ја внесол целата негова фантазија, се добиени неверојатни и несекојдневни уметнички фотографии.

Фотографирани токму во моментот кога пламенот ја доживува својата кулминација, догорените чкорчиња се претвораат во нежни форми на пеперутки, цветови, полжавчиња, лебеди и ноти.

Фотографијата има огромна моќ бидејќи може да го прикажи она што очите во одреден момент не можат да го забележат. Прикажува моменти кои многу брзо минуваат и не можат секогаш да бидат доловени. 
Таков е случајот и со овие прекрасни фотографии на кои се доловени моменти на краткотрајни пламенчиња од догорени чкорчиња, кои имаат добиено сосема нова димензија и форма.

Погледнете ги!

umetnost od dogoreni ckorcinja, уметност од догорени чкорчиња

umetnost od dogoreni ckorcinja, уметност од догорени чкорчиња

umetnost od dogoreni ckorcinja, уметност од догорени чкорчиња

umetnost od dogoreni ckorcinja, уметност од догорени чкорчиња

umetnost od dogoreni ckorcinja, уметност од догорени чкорчиња

umetnost od dogoreni ckorcinja, уметност од догорени чкорчиња

umetnost od dogoreni ckorcinja, уметност од догорени чкорчиња

umetnost od dogoreni ckorcinja, уметност од догорени чкорчиња

umetnost od dogoreni ckorcinja, уметност од догорени чкорчиња

umetnost od dogoreni ckorcinja, уметност од догорени чкорчиња

umetnost od dogoreni ckorcinja, уметност од догорени чкорчиња

umetnost od dogoreni ckorcinja, уметност од догорени чкорчиња

umetnost od dogoreni ckorcinja, уметност од догорени чкорчиња


автор: Jakimova Jasmina

Оваа вест е прочитана 1817 пати.

Коментари [0]

Додади коментар


Безбедносен Код:
Security Image  Освежи

Коментар


ПОПУЛАРНО

НА ДЕНЕШЕН ДЕН

29 јануари

29 јануари
Во 1845 година, во неделниот весник New York Evening Mirror, била објавена „Гавранот”, легендарната поема на Едгард Алан По.        
© 2022 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус