Занимливост

Уникатно декорирани јајца

11 април, 00:02

Велигденската еуфорија се чувствува насекаде, а расположението и пријатното чувство се видливи на лицата на сите кои го слават овој голем празник. 
Секако јајцата се во прв план, се бараат нови идеи како да се украсат, во која боја да се обојат, како да се направат да бидат уникатни и несекојдневни, а ако сѐ уште не ви се украсени јајцата бидејќи сте во потрага по нови идеи, тогаш сте на вистинското место. 

Идеи за декорирање има многу и веќе некои од нив ви ги покажавме во нашата објавава Време е за Велигденски декорации, но сакаме да ви покажеме и уште некои други интересни и несекојдневни идеи, кои се надевам дека ќе ви се допаднат и ќе го привлечат вашето внимание. 

Денес е Велики петок, неработен ден, ден кој можете да го посветите на декорирање на велигденските јајца, па затоа ви предлагаме да ги погледнете нашите фотографии, да одберете од нив она што ќе ви се допадне на прв поглед, да набавите тоа што ќе ви биде потребно и да уживате во декорирањето на јајцата. 

Интересни салвети, четка и белка од јајце ви се потребни за да добиете вакви декоративни јајца. Салветата се обложува околу свареното јајце, се премачкува со белката, вишокот се отстранува со ножичка и се остава јајцето убаво да се исуши. Може наместо цела салвета да исечете од неа интересни делови и на истиот начин да ги украсите јајцата.

Уникатно декорирани јајца, јајца, велигденски јајца, украсување на јајца, велигден, unikatno dekorirani jajca, veligden, ukrasuvanje na jajca, veligdenski jajca, jajca

Уникатно декорирани јајца, јајца, велигденски јајца, украсување на јајца, велигден, unikatno dekorirani jajca, veligden, ukrasuvanje na jajca, veligdenski jajca, jajca

Уникатно декорирани јајца, јајца, велигденски јајца, украсување на јајца, велигден, unikatno dekorirani jajca, veligden, ukrasuvanje na jajca, veligdenski jajca, jajca

Уникатно декорирани јајца, јајца, велигденски јајца, украсување на јајца, велигден, unikatno dekorirani jajca, veligden, ukrasuvanje na jajca, veligdenski jajca, jajca

Уникатно декорирани јајца, јајца, велигденски јајца, украсување на јајца, велигден, unikatno dekorirani jajca, veligden, ukrasuvanje na jajca, veligdenski jajca, jajca

Уникатно декорирани јајца, jajca, veligden, ukrasuvanje na jajca, veligdenski jajca, unikatno dekorirani jajca, јајца, велигден, велигденски јајца


Т.н. „мермерни јајца” стануваат сѐ повеќе популарни. Потребни ви се лакови за нокти во повеќе бои, сад со вода и чепкалка. Во садот со водата се капнува од лаковите и површината на водата се меша со чепкалката додека да се добие некоја интересна форма. Потоа сварените и оладени јајца држејќи ги со прсти или со фаќалка се потопуваат во водата при што на нив ќе се залепи тоа што како форма ќе биде добиено од лаковите во водата. Се прави едната половина на јајцето, се остава да се исуши, па се повторува постапката со другата половина. При секое поклопување на јајцата во водата, претходно се прави форма со капки лак.

Уникатно декорирани јајца, јајца, велигденски јајца, украсување на јајца, велигден, unikatno dekorirani jajca, veligden, ukrasuvanje na jajca, veligdenski jajca, jajca


Само фломастер во црна боја ви е потребен за да добиете црно - бели јајца. На оладеното јајце нацртајте тоа што сакате и крајниот резултат ќе биде оригинален.

Уникатно декорирани јајца, jajca, veligden, ukrasuvanje na jajca, veligdenski jajca, unikatno dekorirani jajca, јајца, велигден, велигденски јајца

Уникатно декорирани јајца, jajca, veligden, ukrasuvanje na jajca, veligdenski jajca, unikatno dekorirani jajca, јајца, велигден, велигденски јајца

Уникатно декорирани јајца, jajca, veligden, ukrasuvanje na jajca, veligdenski jajca, unikatno dekorirani jajca, јајца, велигден, велигденски јајца

Уникатно декорирани јајца, jajca, veligden, ukrasuvanje na jajca, veligdenski jajca, unikatno dekorirani jajca, јајца, велигден, велигденски јајца

Уникатно декорирани јајца, jajca, veligden, ukrasuvanje na jajca, veligdenski jajca, unikatno dekorirani jajca, јајца, велигден, велигденски јајца


Прасенце, зајаче, овчичка, пчелка, птица, глувче, девојче, момче, прасе, пајче и уште многу други животинчиња и ликови можете да ги направите со помош на хартија во боја, памук, вуница и фломастер. 
Разгледајте ги идеите и одберете нешто по ваш вкус.

Уникатно декорирани јајца, jajca, veligden, ukrasuvanje na jajca, veligdenski jajca, unikatno dekorirani jajca, јајца, велигден, велигденски јајца

Уникатно декорирани јајца, jajca, veligden, ukrasuvanje na jajca, veligdenski jajca, unikatno dekorirani jajca, јајца, велигден, велигденски јајца

Уникатно декорирани јајца, jajca, veligden, ukrasuvanje na jajca, veligdenski jajca, unikatno dekorirani jajca, јајца, велигден, велигденски јајца

Уникатно декорирани јајца, jajca, veligden, ukrasuvanje na jajca, veligdenski jajca, unikatno dekorirani jajca, јајца, велигден, велигденски јајца

Уникатно декорирани јајца, jajca, veligden, ukrasuvanje na jajca, veligdenski jajca, unikatno dekorirani jajca, јајца, велигден, велигденски јајца

Уникатно декорирани јајца, jajca, veligden, ukrasuvanje na jajca, veligdenski jajca, unikatno dekorirani jajca, јајца, велигден, велигденски јајца

Уникатно декорирани јајца, jajca, veligden, ukrasuvanje na jajca, veligdenski jajca, unikatno dekorirani jajca, јајца, велигден, велигденски јајца

Уникатно декорирани јајца, jajca, veligden, ukrasuvanje na jajca, veligdenski jajca, unikatno dekorirani jajca, јајца, велигден, велигденски јајца

Уникатно декорирани јајца, jajca, veligden, ukrasuvanje na jajca, veligdenski jajca, unikatno dekorirani jajca, јајца, велигден, велигденски јајца

Уникатно декорирани јајца, jajca, veligden, ukrasuvanje na jajca, veligdenski jajca, unikatno dekorirani jajca, јајца, велигден, велигденски јајца

Уникатно декорирани јајца, jajca, veligden, ukrasuvanje na jajca, veligdenski jajca, unikatno dekorirani jajca, јајца, велигден, велигденски јајца

Уникатно декорирани јајца, jajca, veligden, ukrasuvanje na jajca, veligdenski jajca, unikatno dekorirani jajca, јајца, велигден, велигденски јајца

Уникатно декорирани јајца, jajca, veligden, ukrasuvanje na jajca, veligdenski jajca, unikatno dekorirani jajca, јајца, велигден, велигденски јајца


Можете со фломастери во боја на јајцата да ги напишете имињата на личностите на кои ќе им ги подарувате. Верувајте дека ќе бидат пријатно изненадени.

Уникатно декорирани јајца, jajca, veligden, ukrasuvanje na jajca, veligdenski jajca, unikatno dekorirani jajca, јајца, велигден, велигденски јајца

Уникатно декорирани јајца, jajca, veligden, ukrasuvanje na jajca, veligdenski jajca, unikatno dekorirani jajca, јајца, велигден, велигденски јајца


Со темпери и четка можете да направите вистински ремек дела. Претворете ги јајцата во јунаците од цртаните филмови и подарете им ги на најмалите во семејството. Нивната среќа и радост ќе бидат неизмерни.

Уникатно декорирани јајца, jajca, veligden, ukrasuvanje na jajca, veligdenski jajca, unikatno dekorirani jajca, јајца, велигден, велигденски јајца

Уникатно декорирани јајца, jajca, veligden, ukrasuvanje na jajca, veligdenski jajca, unikatno dekorirani jajca, јајца, велигден, велигденски јајца

Уникатно декорирани јајца, jajca, veligden, ukrasuvanje na jajca, veligdenski jajca, unikatno dekorirani jajca, јајца, велигден, велигденски јајца

Уникатно декорирани јајца, jajca, veligden, ukrasuvanje na jajca, veligdenski jajca, unikatno dekorirani jajca, јајца, велигден, велигденски јајца

Уникатно декорирани јајца, jajca, veligden, ukrasuvanje na jajca, veligdenski jajca, unikatno dekorirani jajca, јајца, велигден, велигденски јајца

Уникатно декорирани јајца, jajca, veligden, ukrasuvanje na jajca, veligdenski jajca, unikatno dekorirani jajca, јајца, велигден, велигденски јајца


Во продолжение погледнете и други идеи за декорирање. 
Експериментирајте, истражувајте бидете трпеливи и овој Велигден имајте уникатни Велигденски јајца. 

Уникатно декорирани јајца, jajca, veligden, ukrasuvanje na jajca, veligdenski jajca, unikatno dekorirani jajca, јајца, велигден, велигденски јајца

Уникатно декорирани јајца, jajca, veligden, ukrasuvanje na jajca, veligdenski jajca, unikatno dekorirani jajca, јајца, велигден, велигденски јајца

Уникатно декорирани јајца, jajca, veligden, ukrasuvanje na jajca, veligdenski jajca, unikatno dekorirani jajca, јајца, велигден, велигденски јајца

Уникатно декорирани јајца, jajca, veligden, ukrasuvanje na jajca, veligdenski jajca, unikatno dekorirani jajca, јајца, велигден, велигденски јајца

Уникатно декорирани јајца, jajca, veligden, ukrasuvanje na jajca, veligdenski jajca, unikatno dekorirani jajca, јајца, велигден, велигденски јајца

Уникатно декорирани јајца, jajca, veligden, ukrasuvanje na jajca, veligdenski jajca, unikatno dekorirani jajca, јајца, велигден, велигденски јајца

Уникатно декорирани јајца, jajca, veligden, ukrasuvanje na jajca, veligdenski jajca, unikatno dekorirani jajca, јајца, велигден, велигденски јајца

Резултатите од секоја работа која се работи со многу љубов и посветеност се неверојатно убави и несекојдневни, па затоа уживајте додека ги украсувате и декорирате велигденските јајца.

Честит Велигден и да го славиме уште многу, многу години smiley


автор: Jakimova Jasmina

Оваа вест е прочитана 21185 пати.

Коментари [0]

Додади коментар


Безбедносен Код:
Security Image  Освежи

Коментар


© 2024 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус