Вкусно, сочно печено месо

19 февруари, 00:04

Ако течноста во која сте печеле месо малку загорела и има горчлив вкус, а месото сѐ уште не е допечено, сѐ што треба да направите е да го извадите месото од садот, загорената течност да ја отстраните и наместо неа да додадете мала количина сварена супа од коцка измешана со неколку лажици црвено вино. 
Во оваа течност повторно вратете го месото и продолжете да го печете додека да омекни. 


автор: Jakimova Jasmina

Оваа вест е прочитана 2901 пати.

Коментари [0]

Додади коментар


Безбедносен Код:
Security Image  Освежи

Коментар


НА ДЕНЕШЕН ДЕН

28 Март

28 Март

Во 1986 година во Њујорк е родена Стефани Џоан Ангелина или позната за светската јавност како Лејди Гага. 

© 2024 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус